Utile

Modalitati de efectuare a comenzilor

Este binecunoscut faptul ca, pentru multi europeni - printre care se numara si romani - achizitionarea de bunuri comercializate in SUA a devenit, de ceva vreme, o activitate tot mai placuta si des practicata. Chiar daca majoritatea magazinelor din SUA nu expediaza in afara granitelor sau practica taxe de livrare foarte mari pentru expedierea produselor catre tari din Europa, pentru clientii din Romania acest aspect nu reprezinta un impediment. Mai mult, exista magazine care nu accepta plata cu carduri emise de banci care nu au sediul in SUA sau care nu au Billing Address din SUA.

Pentru a facilita achizitionarea bunurilor pe care vi le doriti, US CARGO RO va ofera urmatoarele solutii:

Varianta 1. Clientul detine card de credit cu Billing Address acceptat in SUA si plaseaza personal comanda

Comenzile vor fi, in mod obligatoriu, insotite de urmatoarele informatii: numele si prenumele expeditorului, precum si adresa noastra:

Ex. John Doe
110 SE 16th Terrace
Cape Coral, Florida, 33990, USA

In aceasta situatie, clientul (beneficiarul) trebuie sa ne furnizeze un tracking number (obtinut la momentul plasarii comenzii) si informatiile necesare efectuarii transportului (nume si prenume, adresa si telefon destinatar).

Varianta 2. Clientul NU detine card de credit cu Billing Address acceptat in SUA si NU poate plasa personal comanda

La cerere, compania noastra poate plasa comanda si efectua plata pentru dumneavoastra. Produsele achizitionate ajung la unul din sediile noastre din SUA, iar in maxim 5 - 7 zile de la primire vor ajunge la adresa de destinatie din Romania.

In aceasta situatie, clientul (beneficiarul) achita un avans inainte de plasarea comenzii, in contul nostru de PayPal, urmand ca diferenta sa fie achitata ramburs la momentul sosirii coletului la adresa din Romania. Informatii necesare efectuarii transportului: nume si prenume, adresa si telefon destinatar.

Important: In cazul ambelor variante, pentru operatiile de consolidare (cand se face un singur colet din mai multe) sau deconsolidare (cand un colet se imparte in mai multe) se va percepe o taxa suplimentara, a carei valoare incepe de la 5 $.

Modalitati de plata

In cazul exclusiv al serviciului de transport colete personale, US CARGO RO accepta urmatoarele modalitati de plata:

 • Plata cash sau cu cardul* la sediul nostru din SUA;
 • Plata la livrare, la momentul ridicarii coletului de la sediul din Romania;
 • Plata ramburs**, pentru coletele livrate la domiciliul clientului***;
 • Plata prin serviciul PayPal sau prin transfer bancar, inainte de livrarea coletului catre adresa de destinatie.

 

Pentru achizitionarea si transportul produselor comercializate pe teritoriul SUA, pe langa modalitatile de plata mentionate anterior trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte:

1. Cand achitarea bunurilor este efectuata de catre client:

 • Plata transportului in avans la sediul nostru din SUA;
 • Plata transportului la ridicarea coletului de la sediul nostru din Bucuresti;
 • Plata transportului ramburs** la livrarea comenzilor la adresa de destinatie.

2. Cand achitarea bunurilor este efectuata prin intermediul serviciului “Buy everything”:

 • achitarea unui avans de minim 50% (cash sau card*) din suma totala de plata, la sediul nostru din Bucuresti sau ramburs**;
 • achitarea integrala prin sistemul PayPal sau prin transfer bancar, pentru care se va adauga un comision de 4%.

Datorita incadrarii in categoria transporturilor speciale, transporturi periculoase sau transporturi containere, unele bunuri pot avea costuri de transport diferite de cotatiile standard. In acest sens, va rugam sa ne contactati prealabil pentru identificarea cotatiilor exacte.

* sunt acceptate toate cartile de credit sau de debit

** plata se face la firma de curierat

*** serviciul este disponibil pe intreg teritoriul Romaniei, prin intermediul firmelor partenere de curierat

Plati si taxe

Transportul coletelor din SUA, cu destinatia Romania sau catre oricare alta tara de pe teritoriul Uniunii Europene, trebuie sa respecte normele si legislatia in vigoare aplicate atat in tara de expeditie (SUA), cat si in cea de destinatie (Romania, UE). Clientul are datoria sa consulte aceste normative inainte de a efectua o plata la comerciantii din SUA.

Pentru simplificarea procedurilor puteti contacta, prin telefon sau e-mail, unul din reprezentantii comerciali US CARGO RO. Va putem indruma cu privire la modalitatile de efectuare a comenzilor, modalitatile de plata, dar mai ales va putem oferi asistenta la completarea documentelor vamale.

Va prezentam, selectiv, cateva exemple de plati/taxe obligatorii:

 • Plati efectuate in SUA: pana la 350 $ pentru asigurare si 14,5 $/colet pentru manipulare (taxa asigurare si securizare aeroport).
 • Plati efectuate in Romania: 5 $/colet pentru manipulare si avizare si 0.227 $/lb sau 0,5 $/kg (taxa de combustibil si manipulare vama).
 • Pentru operatiile de consolidare (cand se face un singur colet din mai multe) sau deconsolidare (cand un colet se imparte in mai multe) se va percepe o taxa suplimentara, a carei valoare incepe de la 5 $.
 • In cazul coletelor de mari dimensiuni, a caror greutate reala este mai mica decat greutatea volumetrica, evaluarea se va face in functie de volumul acestora si nu de greutate.

 

Formula de calcul:

(lungime x latime x inaltime) in inch : 166 = greutatea în Lbs (pounds)

Exemplu de calcul:

Un colet de 10 Lbs cu dimensiunile de (14 x 16 x 16) : 166 = 21,59 Lbs, aceasta fiind greutatea volumetrica.

 

(lungime x latime x inaltime) in inch : 366 = greutatea în KG (kilogram)

sau

(lungime x latime x inaltime) în cm : 6000 = greutatea

 

Accesati pagina Preturi pentru a fi la curent cu preturile practicate de US CARGO RO.

Comenzi magazine SUA

Daca iti doresti un produs care se comercializeaza intr-un magazin din SUA, cu US CARGO RO achizitionarea lui este posibila la cele mai mici costuri. Fie ca vorbim doar de achitionarea sau de livrarea produsului, ne angajam sa-ti fim alaturi si sa-ti oferim asistenta pentru a beneficia de o experienta cat mai placuta. Solutii exista si le vom gasi impreuna.

Consulta aici cateva din magazinele din SUA care organizeaza in mod constant promotii sau care promoveaza la nivel ridicat relatia cu clientii sai, prin calitatea produselor comercializate sau a serviciilor pe care le ofera.

Ai nelamuriri? Suna-ne!